Jdi na obsah Jdi na menu

22.3.-5.4. NABÍDKA AKTIVIT

22. 3. 2021

 

TÉMA: VELIKONOCE - SVÁTKY JARA

Dobrý den kamarádi,

posíláme novou dávku úkolů. Minulý týden jsme se společně pokoušeli přivolat jaro a zatím se mu moc nechtělo, co myslíte? Vaše sluníčka nás hřála alespoň přes monitor, tak doufáme, že bude více hřát i to sluníčko na obloze. Máme pro vás opět spoustu zajímavých činností. Tentokrát jsme připravili úkoly rovnou na dva týdny, tak se nelekejte, že jich je více. Příští týden se vám také ozveme, ale to pro vás chystáme malé překvapení. Čekají nás svátky jara Velikonoce, tak se rovnou pojďme podívat na to, co vše k takovým svátkům dříve patřilo a co k nim patří dnes. 

Opět začneme básničkou, u které si rozhýbete celé tělo

ČÁP

ČÁP JE VELKÝ PTÁK, velký kruh před tělem
DĚLÁ KLAPY, KLAP. natažené ruce před tělem, klapat zobákem
UMÍ STÁT NA JEDNÉ NOZE, stoj na jedné noze
UMÍ LÉTAT PO OBLOZE. ruce rozpažit, napodobit mávání křídly
HNÍZDO STAVÍ NA KOMÍNĚ, ruce spojit ve vzpažení nad hlavou
ROZHLÍŽÍ SE PO KRAJINĚ. ruce k čelu, rozhlížet se
PAK SI POTICHOUČKU POČKÁ, sed do dřepu, prst před ústa
NA ŽABIČKU U RYBNÍČKA. pohupovat se ve dřepu jako žabka
  • Čápi se vrací z teplých krajin, když už zima z těch našich končin odchází. Podívejte se spolu s námi za kamarády z chaloupky na vršku, tam už zimu vyhnali https://www.youtube.com/watch?v=l9gI7HsJybU
  • Minulý týden jste se měli naučit písničku o sluníčku, které se vozilo v kočáře. Jestlipak už ji umíte? Dnes pro vás také jednu sluníčkovou máme.https://www.youtube.com/watch?v=YP7T2Ji3gws Poslechněte si ji, spolu s dětmi z videa si zatancujte a řekněte nám - zpívá se tam o stejném sluníčku, jako v písničce z minulého týdne? 
  • pak tu pro vás máme nějaké hry na doma, můžete je hrát se sourozenci nebo s mamkou a taťkou:

SAMÁ VODA, PŘIHOŘÍVÁ .... vyberte si jednu věc, kterou budete schovávat, domluvte se, kde budete schovávat, nejprve může být část věci vidět, později můžete ukrýt celý předmět. Hra spočívá v tom, že ten, který bude hádat, jde za dveře a druhý v domluveném prostoru věc ukryje. Pak se vrátí a chodí po pokoji a hledá. Dáváme mu při tom slovní nápovědu -SAMÁ VODA - nic tu není, PŘIHOŘÍVÁ - blíží se k ukryté věci, HOŘÍ - předmět je nalezen. Vždyť vy to určitě znáte ;-) 

POČÍTACÍ - toto je jednoduchá krátká hra, ke které nic moc nepotřebujete. Hodí se při jakékoli domácí činnosti např. když jde dítě uklízet pokoj, spočítá hračky, když prostíráte stůl k obědu, spočítejte hrnky, talíře příbory. Prostě počítejte cokoli kdykoli, porovnávejte čeho je více x méně x stejně, více o kolik apod.  Nic to nestojí a je to trénink matematického myšlení.

PŘEJEME VÁM, AŤ VÁM JDE PRÁCE PĚKNĚ OD RUKY, ZDRAVÍME VŠECHNY, KTEŘÍ NÁS SLEDUJÍ A DĚKUJEME ZA FOTKY, KTERÝCH JSME OPĚT DOSTALI SPOUSTU. PŘEJEME VÁM SLUNEČNÉ DNY, AŤ MŮŽETE ČASTO VEN. A NEZAPOMEŇTE, UŽ PŘÍŠTÍ PONDĚLÍ PRO VÁS CHYSTÁME PŘEKVAPENÍ!!!  ZUZKA, VĚRKA A LUCKA