Jdi na obsah Jdi na menu

1.3. - 7.3. NABÍDKA AKTIVIT

1. 3. 2021

TÉMA: KNÍŽKA - MŮJ KAMARÁD

Ve školce jsme si měli společně povídat o knížkách - jaké knížky si rád prohlížíš? které ti maminka nebo tatínek čte? která je tvá nejoblíbenější?  kdo je pan spisovatel nebo ilustrátor?

Společně jsme měli poznávat písmenka a hrát si s nimi, zkoušet vymýšlet vlastní příběhy, hledat rýmy mezi slovy a mnoho mnoho dalšího. Pro tento týden jsme ti na doma připravili několik úkolů, které s mamkou nebo taťkou určitě zvládneš. Těšíme se, až nám výsledky svých úkolů pošleš.  

Každý den můžeš začít říkankou s pohybem:

MOJE KNÍŽKA

KNÍŽKA SE MALUJE, KNÍŽKA SE PÍŠE, velké kruhy před tělem
ZVEME VÁS DO TAJŮ KOUZELNÉ ŘÍŠE. hluboký předklon, předpažit
KNÍŽKA SE MALUJE, KNÍŽKA SE PÍŠE, velké kruhy před tělem
ZA NAŠÍ POHÁDKOU PŮJDEME TIŠE. chůze po špičkách
SVOU KNÍŽKU OTEVŘI, SPOČÍTEJ SLOVA, znázornit otevřenou knihu
OBRÁZKY PROHLÉDNI ZASE A ZNOVA. otočka kolem své osy
  • Zahraj si s mamkou nebo tatínkem "SLOVNÍ KOPANOU". ​ 
  • Ve spoustě pohádkových knížek je král nebo princezna - ti nosí na hlavě korunu. Popros rodiče o papír a nůžky - zkuste si společně složit a slepit korunku podle tohoto návoduhttps://kidness-shop.ru/cs/semya/korona-iz-bumagi-svoimi-rukami-shemy-origami-origami-korona.html Ozdobit ji můžeš už podle své fantazie. Vyfoť se nám v korunce, ať víme, jak ti sluší. (video návod přidáme také na fb školky - sem bohužel nejde vložit)
  • Už víš, kde bydlíš??? Zopakuj si svoji adresu.
  • Rozhlédni se po domě, po bytě a zkus najít geometrické tvary - kruh, čtverec, trojúhelník a obdélník. Až půjdeš s rodiči na procházku nebo na zahradu, hledej geometrické tvary také venku kolem sebe. Předměty pojmenuj a řekni počáteční hlásku slova.
  • Nauč se zavazovat kličku. 
  • Zopakuj si písničku "Když jsem já sloužil". Rodiče ti mohou pustit malou nápovědu: https://www.youtube.com/watch?v=Kpaf7HwiTkY a ty si můžeš společně s dětmi z videa zatancovat. Zkus vyjmenovat všechna zvířata ve správné posloupnosti. Opakuj si to třeba každý den a uvidíš, že po pár dnech už na žádné zvířátko nezapomeneš.
  • Pracovní listy ke stažení a vytištění  PRACOVNÍ_LISTY.pdf - kdo můžete, vytiskněte, kdo se chcete projít ke školce, najdete je ve schránce. Zítra kolem poledne budou k dispozici. A pokud Vám ani jedna možnost nevyhovuje, můžete si společně s dětmi nad pracovním listem jen povídat - otevřete na obrazovce, spojovat můžete prstem, zadání vypracovat na prázdný papír apod. ;-)

PŘEJEME PŘÍJEMNOU ZÁBAVU ;-) Z+V+L